Σε εξέλιξη η συνάντηση γιατρών – Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ

Σε εξέλιξη η συνάντηση γιατρών – Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

Με την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συνεχίζεται έως τις 19 Δεκεμβρίου, το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση πραγματοποιείται παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι γιατροί θα θέσουν στον πρωθυπουργό όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, μεταξύ αυτών και το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΙΣ, το προεδρείο θα θέσει το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα, την αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, τα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης τα αυξανόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Αναφορικά με τις επικείμενες αλλαγές που σχετίζονται με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης δομών και προσωπικού και σε αυτή την κατεύθυνση ζητά να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας στη χώρα, με ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση κάθε πολίτη, αλλά και χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μεταρρύθμιση στην οποία στοχεύει ο υπουργός Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται με απολύσεις προσωπικού, με κατάργηση δομών και συγχωνεύσεις, χωρίς ρεαλισμό, βασιζόμενη μόνο στη λογική λογιστικών δημοσιονομικών προσαρμογών.

Leave a Reply